İsveç İş Başvurusu Nereye Yapılır?
İsveç iş başvurusu süreçleri İsveç’te iş bulmuş ve sürecin nasıl ilerlediği hakkında araştırma yapan bireylerin ilgilendiği konular arasında yer almaktadır. Günümüzde birçok farklı sektörde iş imkanı sunabilen ülkeler arasında yer alan İsveç’in, söz konusu bu çeşitli sektörlerdeki iş başvurusunu gerçekleştirmiş bireylerin üzerine detaylı araştırmalar gerçekleştirdiği ülkeler arasında olduğu karşımıza çıkmaktadır. Buna göre bakıldığında sizler de İsveç iş başvurusu süreçleri hakkında araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, söz konusu bu yazımız içerisinde İsveç iş başvurusunda bulunduktan sonra neler yapmanız gerektiği hakkında ve İsveç iş başvurusu süreçleri hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
İsveç İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
İsveç iş başvurusu süreçleri arasında ilk olarak üzerine araştırmalar gerçekleştirilen konu İsveç iş başvurusu nasıl yapılır şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu ülkede çalışmak isteyen bireyler çeşitli platformlar aracılığı ile kendilerine ve eğitim durumlarına en uygun mesleği bulabilir ve hemen ardından sözü geçen ülkeye iş başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Bu platformlara ise herkes tarafından oldukça bilinen Linkedln örnek olarak verilebilmektedir.
İsveç iş başvurusu yapılabilecek örnek uygulamalar aracılığı ile iş veren kurum sizin bilgilerinizi ve göndermiş olduğunuz CV’leri inceledikten sonra uygun bulunduğunuz taktirde sizler ile iletişime geçecektir. İşe alımınız da kurum ve sizin arasında geçebilecek mülakatlardan sonra uygun görüldüğü takdirde, İsveç’e taşınma işlemleri için gerçekleştirmeniz gereken birtakım adımlar yer almaktadır. Bu adımları tamamlamak İsveç iş başvurusu sürecinin iyi ve sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için büyük önem arz etmektedir.
İşveç İş Başvurusu Süreci
Yukarıda değindiğimiz gibi İsveç iş başvurunuzu çeşitli platformlar ya da web siteleri üzerinden kişisel CV’niz ile gerçekleştirdikten ve uyumlu bulunduktan sonra birtakım süreçler sizleri beklemektedir. Bu süreçlerin adım adım ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi İsveç’e taşınmak ve oturum – çalışma izni almak açısından önemli görülmektedir.
İsveç Çalışma İzni
Sözü geçen bu süreçlerin en başında yer alan adım çalışma izni başvurusu şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Yabancı ülkelerden alınan çalışma izinleri bireylerin söz konusu ülkelerde çalışabilmeleri için mutlaka aranan şartlardan birisidir. Aslında bakıldığında söz konusu çalışma izinleri bireylerin gittikleri yabancı ülkelerde uzun süreler boyunca oturum sağlamaları için de gerekli görülmektedir. Peki İsveç çalışma izni nasıl alınır?
İsveç Çalışma İzni Nasıl Alınır?
İsveç’e taşınmak isteyen ve orada iş hayatına devam etmek isteyen bireyler ilk olarak çalışma izni almalıdır. İsveç iş başvurusu tamamlandıktan sonra, çalışma izni için yapılan araştırmalara göre İsveç Göçmenlik Ajansı üzerinden söz konusu iznin başvuruların alındığı belirtilmektedir. Bunun yanı sıra İsveç Büyükelçiliği üzerinden de çalışma izni başvurularının yapılabileceği belirtilmektedir. Buna ek olarak İsveç’te çalışabilmek için aynı diğer yabancı ülkelerde olduğu gibi, çalışma izninizin söz konusu ülkeye gitmeden önce mutlaka çıkmış olması gerekmektedir.
İsveç Çalışma İzni İçin İsveç Büyükelçiliği’ne Gitmek Gerekir mi?
İsveç çalışma izni üzerine en sık karşılaşılan sorulardan birisi de İsveç çalışma izni için İsveç Büyükelçiliği’ne gitmek gerekir mi sorusudur. Buna göre bakıldığında bu sorunun cevabı hayır olarak belirtilmektedir. Buna bağlı olarak da Göçmenlik ajansı üzerinden yapılan çalışma izni başvuruların onaylanması durumunda bireylerin söz konusu büyükelçiliğe gitmesine gerek kalmamaktadır. Söz konusu Göçmenlik Ajansı üzerinden gerçekleştirilen başvuruların onaylanıp onaylanmadığı ilgili konsolosluk telefon numarası arayarak öğrenilebilmektedir.
İsveç Çalışma İzni Başvurusunu Yapabilme ve Alabilmek İçin İki Yol
Aslında bakıldığında İsveç çalışma izni başvurusunu yapabilmek ve alabilmek için iki yol olduğu karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu bu iki yoldan ilki internet üzerinden Göçmenlik Ajansı üzerinden tamamen online ya da başka bir deyiş ile sadece internet üzerinden çalışma izni başvuru yapmak ve almak, ikincisi ise Büyükelçilik aracılığı ile direkt bir şekilde elden evrak teslim ederek çalışma izni başvurusu yapmak ve almak şeklindedir. İlgili bazı platformlar üzerinden gerçekleştirmekte olduğunuz İsveç iş başvurusu, iş veren kurum tarafından onaylandıktan sonra söz konusu bu işlemler başlatılabilmektedir.
İsveç Çalışma İzni Almak İçin Başvuru Yapılırken Ücret Ödemek Gerekiyor mu?
Tüm bunların yanı sıra bir diğer araştırma konusu da İsveç çalışma izni başvurusu yapılırken ücret ödeniyor mu sorusudur. Bu sorunun cevabı evet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra söz konusu ücreti öğrenmek için şehirlerin konsolosluk web siteleri ziyaret edilmesi önerilmektedir.
İsveç Göçmenlik Ajansı Üzerinden Çalışma İzni Başvurusu
Söz konusu çalışma izni başvurusu için ilk yol İsveç Göçmenlik Ajansı üzerinden yapılan başvurular olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna göre bakıldığında söz konusu bu platform aracılığı ile gerçekleştirilen başvurular tamamen internet üzerinden, diğer bir deyiş ile online bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu yola göre ilgili konsolosluğu gitmeye gerek kalmamaktadır. Bunun yanı sıra Göçmenlik ajansı üzerinden yapılacak çalışma izni başvurusu için ilk olarak bireyin kendisinden istenilen birtakım evraklar hazırlanmalıdır ve sitede belirlenen bölgelere eklenmelidir. Bu ilgili evrakları Göçmenlik Ajansı web sitesi üzerinden kolaylıkla bulunabilmektedir.
İsveç Büyükelçiliği Üzerinden Çalışma İzni Başvurusu
İsveç iş başvurusu sürecinden sonra çalışma izni başvurusu yapabilmenin diğer bir alternatif yöntemi ya da yolu da İsveç Büyükelçiliği ya da diğer bir adı ile İsveç Başkonsolosluğu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemi tercih eden bireylerin evraklarını online bir şekilde sisteme yüklemek yerine direkt bir şekilde elden vermesi gerekmektedir. Online evrak yükleme ve başvuru başlatma kısmı sadece Göçmenlik Ajansı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Buna ek olarak İsveç’te meslek hayatına devam etmek isteyen bireylere verilen çalışma izninin süresi eğer 3 ayı geçiyorsa, buna bağlı olarak bireylere direkt oturum izni kartının verildiği belirtilmektedir.