Mobil cihazların ve oyun kullanımının artışıyla birçok insan yeni oyunlar üretip satarak bu büyük oyun piyasasına girmek için çabalamaktadır. Oyun yapımı, geliştirilecek olan platform ve işletim sistemine bağlı olarak kısmi farklılıklar içeren ama temelde aynı formata dayanan bir süreçtir. Bu süreçte de oyun yapım aşamaları teker teker güzel bir şekilde yapılarak geçilir.
Oyun Yapım Aşamaları
Oyun yapım aşamaları 5’e ayrılır. Bunlar;
Oyun Yapım Aşamaları Temeli Planlama
Oyun yapım aşamalarından ilki planlamadır. Her şeyden önce bir plan oluşturulmalıdır. Öncelikle ne tarzda bir oyun olacağına karar verilmelidir. Sonrasında ise kullanıcıların neden o oyunu oynamak isteyeceklerini bulmak gerekir. Farklı ve çekici kılan özelliklere karar verilmelidir. Piyasadaki birbiriyle aynı ya da çok benzer özellikteki oyunlardan ayırıcı nitelikler düşünülmelidir.

Oyun Motoru Seçimi
Plan çizildikten sonra birbirinden kullanışlı oyun motorlarından plana uygun bir oyun motoru seçilmelidir. Oyun motorları arasında Unity, şu an mobil oyun denildiğinde akla ilk gelenlerden biridir. Oyun geliştiriciler için ücretsiz şekilde zengin kaynaklar ve araçsal kolaylıklar sunmaktadır. Bununla birlikte Unity ile ilgili ücretsiz eğitim bulma fırsatı vardır. Yine ücretsiz bir yazılım olan Unreal Engine da sektörün önde gelen oyun yazılımlarındandır. Unity ile aynı işleri yapabilirken programlama dili açısından farklılık göstermektedir. GameSalad ise kodlamayla pek arası olmayan oyun geliştiriciler için uygun bir oyun motorudur. Sürükle-bırak işlemleriyle yapılabilecek oyunlar yapmayı sağlar. Daha basit bir işleyiş söz konusudur.
Kodlama Dili
Uygun oyun motorunun seçilmesinin ardından özellikle oyunun spesifik bir görünüm veya işleyişle çalışması bekleniyorsa bunun için en az bir dilde kodlama yapmayı öğrenmek gerekir. Ardından projeye başlanır. Bu aşamada işlemleri basit tutmakta fayda var. Basit grafikleri oyuna dahil edip bu grafiklere karşılık gelen basit mekanikleri kodlayarak devam edilebilir.
Uygun Görseller
2D ya da 3D görsel tercihine göre uygun program yardımıyla bu aşama da tamamlanır. Bu noktada ücretsiz, ortak kullanıma açık görseller mevcuttur. Üzerlerinde oynama yaparak yapılan oyuna entegre edilebilir. Farklı mekanikler, karakterler, mekanlar gibi unsurlarla oyunu özelleştirerek oyunun tercih edilme oranını artırmak mümkündür.
Oyun Hazır
Tüm aşamaların ardından son kısım ise oyunu yayınlamaktır. Oyunu yayınlandıktan sonra gelen yorumları dikkate alarak oyunda gerekli güncellemelerle iyileştirmeler yapmak mümkündür.
